lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kokeilussa hamppukuivike

Tilasin zooplussalta Hemparade hamppukuiviketta, koska sain allergiaoireita gerbiilien pöllyyttämästä pölkkypurusta ja hamppukuiviketta mainostettiin pölyttömänä vaihtoehtona.  Olen pahasti allerginen timoteille ja lievemmin koivulle, joten osasin odottaakin sitä, että jossain vaiheessa saatan herkistyä myös puruille.

Jostakin blogista luin, että hamppukuivike haisisi pahalle, mutta onnekseni minulle sattui sitten ilmeisen hyvä erä(?), koska omaan tarkkaan "nokkaani" ei ottanut muutakuin vaihtovaiheessa hienoinen hampun tuoksu. En tiedä oliko silläkin merkitystä, että mieheni purkasi pakkauksen isompaan astiaan joksikin aikaa ulos pakkaseen tuulettumaan ennen kun sitä laitettiin jyrsijöiden asumuksiin.

Hamppukuivike ei luvatusti pölynnyt niin valtavasti mitä pölkkypuru, mutta pölysi kuitenkin. Aluksi en olisi sitä huomannutkaan, mutta tarkasti katsottaessa valoa vasten hiukkaset näkyivät. Ensimmäisenä otettu kuivike oli pölyttömämpää mitä paalin pohjalla ollut ja vasta paalin huvetessa aloin saamaan tästäkin kuivikkeesta lieviä oireita.


Plussat
- Omaan silmään nätti ja luonnollisen näköinen kuivike
- Mikäli kuivikkeen seassa on myös hamppukuitua jyrsijät saavat sitä paremmin muokattua
- Imee virtsan hajua ihan hyvin

Miinukset
- Laadun vaihtelu
- Hienojakoinen pöly

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Kommentointi on valvottua, jotta huomaan varmasti kaikki viestit.